Styrelsen

Nedan ser ni styrelsens sammansättning från årsmötet 2023

Ordförande:

Avelskommitté:

Femke van Ratingen

 

Kassör:

Medlemsansvarig:

Lena Thelin

 

Sekreterare:

Sociala Medier:

Anna Karin Johansson Sandman

 

Vice ordförande:

KM-ansvarig

Thomas Tillström

 

Utställning / CS

Aktivitets-regio-ansvarig:

Nathalie Nyman

 

Ungdomsansvarig:

Maria Johnels

Rasinfo - nyhetsbrev:

Kina Hagnman

Årets Kooiker

Katarina Björk

Rasinfo

Ingrid Melin

Ledamot

Åsa Hanning

3:e Suppleant:

Anna Isaksson

 

   
   

Femke van Ratingen


 ORDFÖRANDE - AVELSANSVARIG - HEMSIDAN

Femke van Ratingen
ordforande@skooi.se

Strömstad (Bohuslän/Västra Götaland)

 Hej, jag är aktiv i SKoois styrelsen sedan 2015. Otroligt spännande att vara mitt i Sveriges Kooikercentrum! Och tacksam till alla medlemmar att jag fick förtroende att vara er ordförande från och med årsmötet. Det händer mycket nu inom avelsdelen, forskning och med rasen. Vi har en riktig bra avels kommitté som diskuterar Kooikerns framtid med alla andra klubbar I hela världen och stöttar och hjälpar kooikerägare I hela landet.

Jag ser SKooi’s framtid med mer regional förankring och aktiviteter för att njuta vårt underbara ras ännu mer. Hör gärna av dig när du har ideeer för att utveckla SKooi!

Jag själv är uppfödare och har 4 kooikrar hemma, vi gillar träna Nose-work och åka till utställningar.

Hoppas vi möts där ute eller kanske digitalt i SKoois Kooiker-café!

Thomas Tillström


 

VICE ORDFÖRANDE - KM ANSVARIG

Thomas Tillström
km@skooi.se

Jag har varit medlem i Skooi sedan 2013 då vi skaffade vår första kooiker, nu har vi tre. Min fru, Ulla har startat med uppfödning i liten skala. Vi bor på en liten gård utanför Odensbacken som ligger ett par mil söder om Örebro. Den naturnära miljön gör det perfekt att träna hundarna. Vi aktiverar/tävlar våra hundar i agility, viltspår och utställning men fokus ligger mest på aktivering. Jag har även skrivit en bok om att börja med viltspår.

Mina erfarenheter av hund är att jag är utbildad hundförare och hundtjänstinstruktör i flygvapnet och har där jobbat med tjänstehundar under många år. Jag är även utbildad bevakningshundinstruktör och agilityinstruktör genom SBK. I dessa roller har jag stött på och arbetat med en hel del olika hundraser och människotyper.

Under delar av mitt hundliv har jag även suttit med i olika klubbars styrelser och har god kunskap om hur föreningar fungerar. Jag har suttit med som suppleant, ledamot, sekreterare och ordförande genom årens lopp. Har även suttit med i SBK centrala valberedning.

 

AnnaKarin Johansson Sandman


 

SEKRETERARE - SOCIALA MEDIER

AnnaKarin Johansson Sandman

Sekreterare@skooi.se

 Jag heter Annakarin Johansson Sandman, jag bor på Södermalm , Stockholm på vardagarna och i ett torp i södra Hälsingland så ofta som möjligt på helger och hela sommaren. Vi har en kooiker (än så länge), Frenkie. Han blir 3 år i april. Vi tycker det är kul med utställning, han blev champion i december. Vi håller också på med viltspår och har provat på att springa några lopp tillsammans.

Jag tackade ja till att vara med i styrelsen då jag tycker föreningsliv är viktigt, och jag hoppas kunna vara med och hjälpa föreningen att utvecklas och stötta dem som har mer sakkunskap än jag att göra det de är bra på!

 

lena Thelin


 

KASSÖR - MEDLEM ANSVARIG

Lena Thelin

kassor@skooi.se

Gift med Arne Thelin, tre barn, sju barnbarn. Arbetat som redovisningskonsult sedan 1986.

Vår första kooiker, Sally, skaffade vi 2009.

Efter detta blev det Bella 2011 och Wilma 2013. Vi behöll Mini i Bellas kull från 2019.

Sen har vi vid fyra tillfällen haft valpar, 2014, 2018, 2019 och 2020.

Kina Hagman


 

LEDAMOT - NYHETSBREV - RASINFORMATION - REGIO SYD

Kina Hagman

nyhet@skooi.se

Jag bor i Skåne, närmare bestämt i Vollsjö och är Kooikerägare sen snart 12 år. Efter några andra raser genom livet har Kooikern blivit hunden i mitt liv. Jag har fastnad för Kookierns ibland väldigt mångfasetterade personlighet, dess livsglädje och inte minst dess vackra exteriör. Nu för tiden föder jag upp Kooiker i liten skala och delar för närvarande livet med 3 Kooikrar, varav en mycket busig 6 månaders valp.  

Åsa Hanning


 

LEDAMOT - REGIO SYD

Åsa Hanning

styrelse@skooi.se

Detta är jag Åsa Hanning och Bellis (Rantafejs Bellis Av Flodin). Han är min första kooiker, men min femte hund. Oj, vad han har lärt mig massor! Vi bor i Sveriges sydligaste stad, Trelleborg. Jag och Bellis tränar och tävlar rallylydnad, mästarklass och vi har startat i appellklass spår. Vi tränar även lydnad och nosework. När jag var med på Kooikercamp i fjor och träffade många trevliga kooikerägare och kooikrar ökade mitt intresse för rasen. Jag har tidigare varit aktiv i styrelser och hoppas att jag på något sätt kan bidra med något till klubben.

Vänligen Åsa

Nathalie Nyman


 

CLUSHOW - AKTIVITETS/ REGIO ANSVARIG

Nathalie Nyman
regio@skooi.se  cs@skooi.se

Jag heter Nathalie och bor i Kil i Värmland. Vi är en familj på 6 personer och en kooiker som bor på en gård med köttdjur och hästar. Jag och Hailey tränar rallylydnad och viltspår. Hailey tog sitt Viltspårschampionat i höstas och har klarat av nybörjarklassen i rally. Planen är att fortsätta utvecklas och utmanas i viltspår då vi vill ha en ren spår/eftersökshund att använda vid jakt. Vi ska även fortsätta med rally och klättra upp i klasserna. Men nu har vi en liten paus då det planeras valpar, det blir Kennel Unique Royaltys första kull. Att få sitta med i Skoois styrelsen känns spännande. Jag ser det som en möjlighet att knyta fler kontakter och få utbyta erfarenheter. Jag vill vara med och bidra till att klubben växer och att fler upptäcker denna fantastiska ras.

Ingrid Melin


 

SUPPLEANT - RASINFORMATION

Ingrid Melin

valp@skooi.se

Hej!

Jag heter Ingrid Melin, är 31 år gammal och bor i sydvästra Skåne. Jag har två stycken kooikertjejer, Flora 10 år och Keyo 2 år som ser till att hålla mig sysselsatt om dagarna. Jag har haft kooiker sedan 2007. Mycket har hänt sedan dess, inom rasen, inom kunskapen och inte minst inom mitt eget hundägarskap. Jag tycker att något av det roligaste som finns är beteende. Jag älskar att grotta ner mig i hundars olika karaktärsdrag och där kooikerns speciella rasprofil är något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Jag är en person som gärna svarar på frågor om rasen och som gillar att bidra till insikt i folks funderingar. Detta är första gången jag sitter med i Skoois styrelse - i någon styrelse över huvud taget för den delen - och jag ser mycket fram emot detta året och vad vi alla i klubben kan åstadkomma och hitta på!

Anna Isaksson


 

SUPPLEANT - Regio väst

Anna Isaksson

styrelse@skooi.se

Mitt namn är Anna Isaksson och bor i Sundborn, strax utanför Falun. För närvarande bor två kooikrar med mig och min familj, Egon 7 år och Orka 4 år.

Vi tränar/tävlar en del grenar tillsammans och just nu ligger fokus på rallylydnad, viltspår och en del utställningar.

Mitt hundintresse startade med rottispojkar och det ledde in mig på flera olika engagemang i SBK lokalklubb och på senare år även inom Daladistriktet.

Jag har ett stort engagemang i kursverksamheten som aktiv SBK instruktör inom framförallt allmänlydnad och som representant i Utbildningssektorerna på Falu Bk och i Daladistriktet samt som suppleant i distriktsstyrelsen. Under året lägger jag även en del tid på in klubbs tävlingsverksamhet som tävlingssekreterare i bruks,lydnad och rallylydnad. Nytt för i år är även utbildning av nya tävlingssekreterare vilket hittills varit en kul utmaning.

Det här är mitt första engagemang inom rasklubben och jag ser fram emot att lära mig mycket om den verksamhet som Skooi bedriver.

 Sista åren har mitt växande intresse för genetik och avel fått större utrymme och jag står nu i startgroparna för min kennels första kull kooikervalpar.

Jag hoppas mina kunskaper ska ge ett positivt tillskott till det goda arbete alla inom Skooi bidrar till.

Maria Johnels


 

UNGDOMSANSVARIG -suppleant

Maria Johnels

ungdom@skooi.se

Jag har haft kooiker sedan 2011 då Teddy (Cirtaps prins Teddy van Kira-L) kom in i mitt liv. Vi har testat det mesta t.ex. freestyle, lydnad och nosework tillsammans. Teddy är gladeligen med på allt jag hittar på oavsett om det gäller fjällturer, draghundslopp eller att ligga hemma på soffan.

katarina Björk 1 (2) 


 

SUPPLEANT - ÅRETS KOOIKER

Katarina Björk

aretskooiker@skooi.se

 Jag heter Katarina Björk och bor i Piteå med min man och våra två kooikrar, Snäckan (Kamas Vittra) 7 år och Zaga (Kamas Zinderella) 2 år. Jag tränar och tävlar rallylydnad med båda hundarna och agility med Snäckan. Min man tränar och tävlar agility med Zaga. Lite nosework, spår och viltspår blir det även ibland.

 

 

Kontakta styrelsen

Nedan finns alla mejladresser som är kopplat till styrelsen. Använder ni styrelse@skooi.se får alla i styrelsen ert mejl. Kontaktar ni oss i ett specifikt ärende använd gärna den mejl som är avsedd för ditt ärende. 

Välkomna att kontakta oss!

Styrelsen:

styrelse@skooi.se

Ordförande:

ordforande@skooi.se

Vice ordförande:

v.ordforande@skooi.se

Sekreterare: 

sekreterare@skooi.se

Medlemsansvarig:    

medlem@skooi.se

Avelskommitte:

avel@skooi.se

Webmaster:

webmaster@skooi.se

Valphänvisning: 

valp@skooi.se

Kassör:

kassor@skooi.se

Nyhetsbrev:

nyhet@skooi.se

Regio - aktiviteter:

regio@skooi.se

Ungdomsgruppen:

ungdom@skooi.se 

Clubshow:

cs@skooi.se

KM

km@skooi.se

Årets Kooiker

aretskooiker@skooi.se

Valberedning 2023

Valberedning SKooi 2023

Yvonne Mattsson

Madeleine Stolth Elmertoft

Gull-Britt Rahm

 

Kontakt: valberedning@skooi.se

 

Bildspel