Omplaceringshund

ompl han nov 2021

Simba är en kooikerhanne på drygt två år. Han älskar sin familj och deras närmaste och är mycket tillgiven.
Han älskar att vara i skogen och tar sig mer än gärna ett dopp i sjön när det är varmt ute. Han behöver en hel del aktivering och jagar gärna efter en boll, nosar upp gömda skatter eller leker dragkamp. Sedan chillar han gärna i soffan eller på sin filt långa stunder. Han är reserverad mot nya människor och hundar och inte särskilt glad i barn.
 
Vi har gått valpkurs och lydnadskurs och Simba kan de vanligaste tricken och kommandona. Promenader är behagliga men hundmöten har varit lite av en utmaning. Detta är något vi jobbat mycket med och nu går det bra i minst 9 fall av 10, men man får vara lite på sin vakt.
 
Det finns en viss osäkerhet i honom vilket tar sig uttryck i att han kan bli lite utåtagerande mot personer som är osäkra/hundrädda eller vissa andra hundar. Han är heller inte så glad åt höga ljud. Hunddagis verkar inte vara ett alternativ, det har vi provat men han kommer inte överens med alla hundar.
 
Simba behöver komma till en familj som inte har barn och som har möjlighet att ge honom trygghet och aktivering. Att vara enda hunden i familjen är nog också en bra ide. I gengäld får man en otroligt kärleksfull, rolig, tillgiven och trogen hund.
 
Simba är född 2019-08-11 och är kastrerad.
Reg.nr. SE48671/2019.
Officiellt namn: Fagayas Ximba Lumatison.
 
Vi är väldigt angelägna om att Simba kommer till ett lämpligt nästa hem och önskar att du som är intresserad återkommer via epost (Annika.hasselaar@live.com) och berättar vad du/ni har för förutsättningar att ge honom det han behöver samt hur en typisk dag hos dig/er skulle kunna se ut.
 
ompl han nov 2021 2
 

 

Rally21

Bild: KM Rally Lydnad 2017

Hundar för omplacering

Här finns hundar som av olika orsaker är i behov av ett nytt hem.

Kontakta respektive ägare eller kontaktperson för att få mer information om hunden och bestämma ett möte.

 

Information omplaceringshundar

Svenska Kooikerhondjeklubben kan inte hållas ansvarig för de hundar som säljs eller omplaceras via hemsidan. Ägaren ansvarar själv för all information gällande hunden. Avtal står mellan säljare och köpare.

SKooi rekommenderar att du har kontakt med din hunds uppfödare vid omplacering/försäljning.
SKooi förmedlar endast kontakten mellan hundägare och ny hundägare och kan inte hållas ansvarig för de hundar som omplaceras/säljs via hemsidan.

För att lägga in en omplaceringsannons på SKoois hemsida gäller följande regler:
Omplacering/försäljning av vuxen hund.

Annons ligger inne i 10 veckor, förlängning av annons kan göras med 2 veckor i taget utan kostnad. Meddela valphänvisare innan de 10 respektive 2 veckorna har gått.
Ägaren måste vara medlem i SKooi eftersom detta är en service till våra medlemmar.

Annonsen presenteras med hundens officiella namn, registrerat hos SKK, födesledatum, registreringsnummer. Samt kontaktperson. Det går bra att bifoga en bild och länk till annonsen.

Ta kontakt med oss via valp@skooi.se.