Årets hederspris 2022

Årets hederspris 2022 tilldelas Lovemix Yin and Yang for Tesla

333585219_1612039099223205_7954352163605824489_n

Motivering:

”Tesla är en utmärkt representant för en av rasens mest sympatiska egenskaper, nämligen medkänslan och empatin. Tesla arbetar i skolan som resurshund bland barn och ungdomar som t ex har inlärningssvårigheter och skoltrötthet. Vi har under året fått läsa om henne i reportage i Dagens Nyheter, hört om henne på radio och på P4´s Facebooksida. Tesla är en hjälte i skolmiljön.
Tillsammans med sin ägare Madelene Stolth Elmertoft har hon visat att kärlek, rätt träning är ett framgångsrecept. Känsligheten och förmågan att känna in omgivning och stämningen i rummet är det som gör att vi är så många som fastnar för rasen och Tesla är en förebild.”

Årets hederspris 2021

STORT GRATTIS till Daina Knops och Miltassias Adventure of Zaleo "Ture" som tillsammans tilldelas Årets Hederspris 2021

Motiveringen lyder:

Daina har visat prov på en stabil agilitykarriär med fina resultat från SM, men det hon och Ture presterat 2021 går utöver allt annat.
Hösten 2020 blev Ture akut sjuk och blev av med sin mjälte. En lång period av rehab och återhämtning följde, men med klok och ansvarsfull träning från sin förare kunde han komma tillbaka till agilityn.
I mars 2021 råkar Daina ut för en allvarlig cykelolycka och blir svårt skadad. Med ett pannben utan dess like kämpar hon sig igenom sin egen rehab och lyckas i juni 2021 släppa rullatorn.
I mitten av juli står Daina och Ture på startlinjen för SM i agility 2021. Det är en helt otrolig bedrift att prestera så fint under mästerskapen även om det inte ledde till en placering.
I oktober deltar de i landslagsuttagningen och lyckas kvala till sig en plats i Svenska landslaget i agility både i lag och individuellt. När det i november är dags för Nordiska Mästerskapet i Norge så är spänningen stor på vad detta ekipage kan åstadkomma i ett internationellt sammanhang.
Lopp efter lopp bjuder de på förstklassig agility på ett stabilt sätt. Belöningen kommer i form av en bronsmedalj individuellt. De är det enda svenska ekipage alla storleksklasser som hamnar på pallplats.

 

daina ture brons NM agility 2021

Årets hederspris 2019

STORT GRATTIS till Anette Zimmergren som får Årets Hederspris 2019!

Motiveringen lyder:

”Anette är en förebild inom hundträning. Hon visar på ett utmärkt sätt att man med tålamod, känslighet och positiva träningsmetoder kan lära en kooiker nästan vad som helst. Tillsammans med sin kooiker Flynn har de genom året inspirerat till träning och aktivitet genom sitt instagramkonto @working.kooikers och har även lånat SKooi’s konto för tips om träning. Under 2019 har de haft stora framgångar inom Freestyle och dansat sig till både championat och guldmedalj på Ungdoms SM. De kvalade till Agria Freestyle Cup och SM där de tog guldmedelj respektive kom på en 11e plats.”

 

På bild: Anette och SE FSCH FDI FDII Duckhills Royal Flynn of Emma

anette  flynn årets hederspris

Årets hederspris 2018

Årets hederspris 2018 tilldelas Teresa Olofsson

Teresa Olofsson

Motivering: Teresa har ett brinnande intresse för Nederlandse Kooikerhondje och Svenska Kooikerhondjeklubben. Teresa har ett stort engagemang gentemot rasklubben och rasen då hon inte bara är ute på tävlingsbanan men även arbetar för rasen och rasklubben genom dess klubbtidning, olika klubbmästerskap med mera.