Aktiviteter

Då Kooikern är en allroundhund kan den användas i många olika hundsporter. Vi i SKooi vill lyfta fram vår ras och våra duktiga medlemmar som deltar i tävlingar både i Sverige och i andra länder.

Har du tävlat och vill att vi publicerar det på hemsidan? Kontakta webmaster@skooi.se med bilder och resultat, samt information om tävlingen, hur du uppfattade tävlingen och samarbetet med din hund.

Du som är medlem i SKooi kan tävla under klubbens namn. Vill du tävla för SKooi så kan ni kontakta vår medlemsansvarig för att få ert medlemsnummer och den information som behövs för att få tävla. Mejla till medlem@skooi.se.

Anordnar ni träffar, utbildningar, träning med mera tillsammans med andra kooikerägare är ni också välkomna att meddela när och var träffen äger rum. Vi publicerar det på sidan och vill ni får ni gärna dela med er av bilder och lite information om träffen så skriver vi om det här. Kontakta webmaster@skooi.se.

JUBILEUMSFÖRELÄSNING - FRIVILLIG HANTERING 1:a Februari

Som avslutning på firandet av SKooi 25 år så bjuder vi alla medlemmar på en digital föreläsning i vad vi hoppas ska vara ett intressant ämne för er. Det handlar om att träna hantering av sin hund både hemma i vardagen och hos veterinären. För att undvika onödig stress och att göra det lättare för både hund och människa så finns sätt att träna på ett positivt sätt och det är detta som föreläsningen handlar om. Så här beskriver föreläsaren sig själv och sitt ämne.

”Jag heter Sara Edsler och jag är väl som många andra en riktig djurnörd. Jag är utbildad biolog med inriktning mot etologi och djurskydd på Sveriges Lantbruks Universitet med särskild inriktning mot antrozoologi. Jag är även djurvårdare och har arbetat på veterinärklinik i många år. Förutom kliniskt arbete ägnade jag mig åt beteende och nutritionsrådgivning och arbetade för att både praktisera och lära ut så stressfri och frivillig djurhantering som möjligt - både internt samt till våra djurägare. Mitt intresse för stressfri djurhantering började cirka två decennier sedan när jag skaffade min första iller. Därefter har det rullat på med lite olika djur och jag har genom åren tränat illrar, hundar, katter och höns till att trivas med att bli hanterade i en rad olika sammanhang. Idag arbetar jag som veterinärfoder konsulent och mitt djurintresse är precis lika nördigt som innan. Mina dagar delas med fyra (snart fem) hundar av raserna Berger des Pyrénées a face rase, Shetland sheepdog samt en liten blandras, fyra katter och ett helt gäng med höns. Vi tävlar och tränar agility och har ett stort fokus på fysträning och en aktiv livsstil i största allmänhet och jag kan skvallra om att alla hundarna gillar tandborstning.”

 

313373573_836353960948554_4677243546319919996_n(1)

Anmälan till föreläsningen görs på vår hemsida via formulär på hemsidan. Sista dag för anmälan till föreläsningen är 27/1

Du behöver ha tillgång till en dator eller telefon med internetuppkoppling och ha laddat ner Teams appen. Vi skickar ut länk till mötet ett par dagar innan.

På gång

Här kan du se vad som är på gång!

Saknar du en aktivitet som ni ska anordna så hör av dig till styrelse@skooi.se så för vi in den i listan.
Skriv var ni kommer hålla till, vilket datum och tid, om det är någon avgitft och vem som är kontaktperson.

 

 

DECEMBER 2022

10-11 december - Rasmonter på Stockholms Hundmässa, Älvsjö

SKooi har information till besökare på hundmässan. Kooikerägare och deras hundar visar upp sig i montern och i rasparaden som sker mitt på dagen i stora finalringen båda dagarna. På lördagen 10 december är det officiell utställning och då kan man se flera kooikrar samtidigt.

För att anmäla sig till utställningen: https://hundar.skk.se/internetanmalan/Start.aspx

För att anmäla sig att vara med och snacka kooiker i SKooi:s monter:

 

JANUARI 2023

5-8 januari - Rasmonter på MyDOG i Göteborg

SKooi har information till besökare på hundutställningarna på Svenska Mässan i Göteborg. Kooikerägare och deras hundar visar upp sig i montern och i rasparaden som sker mitt på dagen i stora finalringen båda dagarna. På lördagen 7 och söndagen 8 januari är det officiella utställning och då kan man se flera kooikrar samtidigt.

För att anmäla sig till utställningen: https://hundar.skk.se/internetanmalan/Start.aspx

För att anmäla sig att vara med och snacka kooiker i SKooi:s monter:

 

FEBRUARI 2023

1 februari - Jubileumsföreläsning om Frivillig hanteringVi avslutar firandet av SKooi 25 år med en digital föreläsning. Gratis för alla medlemmar!

Anmäl via formuläret på första sidan.

 

MARS 2023

15 mars Årsmöte

Även i år kommer årsmötet att hållas digitalt. Detta för att underlätta för så många som möjligt att kunna närvara och att spara på restid och kostnad.

Är du redo att engagera dig mera i SKooi och vill veta mer om vad det innebär att sitta med i styrelsen så hör av dig till valberedningen på mail: yvonne@kooiker.se

 

Anmäl senast 27/1

ANMÄLAN till online föreläsning om Frivillig Hantering

1:a februari 2023 kl 19.00 

Föreläsare: Sara Edsler
Moderator: Katarina Berg

 

OBS! Gratis för medlemmar i SKooi, övriga som anmäler sig kommer bli kontaktade med erbjudande om att gå med eller förnya sitt medlemskap

 
  

Du kommer att få en länk till teamsmötet från Femke Ratingen.

Frågor om medlemskap i SKooi, skicka ett mail till lena@thelin.se

Almanacka

 november 2022 
1tis
Allhelgonadagen
2ons
3tor
4fre
5lör
Alla helgons dag
6sön
 Gustav Adolfsdagen
7mån
8tis
9ons
10tor
11fre
12lör
13sön
Fars dag
14mån
15tis
16ons
17tor
18fre
19lör
20sön
21mån
22tis
23ons
24tor
25fre
26lör
27sön
1:a söndagen i advent
28mån
29tis
30ons

Bildspel