Kooikernyheter

Framgånger under lag-SM i Agility

lag_sm

Laget Finn Fem Fel skördade fina framgångar under helgens SM i Agility i Östersund. De fyra hundarna tillsammans med sina förare kom på en fin tredjeplats i lag-SM. Vi i SKooi gläds åt deras framgångar och att människor får möjlighet att se vad rasen går för. Det bådar gott för KM i Agility i augusti.

Dessa fina Kooikrar förtjänar all cred efter framgången under helgen i Östersund.

Förare är Elin Berg med Moonhaven High Five "Tila", Elin Steinholtz med Mattsons Cody "Cody" och Mariela Nilsson med Mattsons Troy "Troy" och Mattsons Tyke "Tyke".

Stort grattis till er alla!

finn_fem_fel finn_fem_fel_2

Kooikerträff i Visseltofta

Den 3 juni anordnade Marita Reijonen en kooikerträff i Visseltofta. Som vanligt fick den som ville komma, även om man hade en annan ras eller om man bara ville träffa hundar. Huvudsaken var att man tycker det är kul med hundar. Till slut dök det upp 15 kooikrar, 2 schäfrar, 1 stabyhund och 1 welsh springer spaniel.

Dagen började med en tipspromenad med kluriga frågor om Disneyvärlden. Vinnare blev Amanda, Daniel och Frida med Otto. Efter promenaden var det fikadags innan de började göra lite nybörjarövningar i Nosework, som passar hundar i alla åldrar oavsett ras.

Det blev lite klurigt för hundarna, men övar de så kommer det att går bra. Alla som kom fick ett litet träningskit med sig hem för att fortsätta träna Noseword. 

Marita vill tacka alla som kom och ser fram emot höstens träff och hon hoppas på minst lika bra uppslutning.

visseltofta_6 visseltofta_5

visseltofta_4 visseltofta_3

visseltofta_2

 

CS 2016