Nederlandse Kooikerhondje

 

Välkommen till Skooi, rasklubben för Nederlandse Kooikerhondje i Sverige. 
Här på rasklubbens hemsida har vi samlat information om Kooikern som ras, uppfödare och avel, aktiviteter i klubben och mycket mer.
Hoppas att du ska finna det du söker. 

aktiv vinter 

 

Nederlandse Kooikerhondje kallas i dagligt tal Kooiker [kojker] och har sitt ursprung i Nederländerna. En Kooiker var en typisk gårdshund som såg till att varna husse och matte vid oväntade besök, men såg även till att ta hand om möss och råttor. 

Rasen är mest känd på grund att den lockade in vilda änder genom smala kanaler till en bur. Kooikern har funnits sedan 1600-talet, men efter andra världskriget var den nästan utrotad. Som tur är tog en holländsk baronessa hand om rasens överlevnad. Den har funnits i Sverige sedan 1994.


Har du frågor eller vill du veta mer om rasen? Ta gärna kontakt med oss i SKooi eller en kennel som föder upp vår fantastiska ras.

Varmt välkomna! 

Svenska Kooikerhondjeklubben är en avtalsansluten rasklubb för Nederlandse Kooikerhondje under SKK.

SKK-logo-CMYK-liggande-med-platta

 

Bildspel

Digital uppfödarträff

Är du uppfödare av kooikerhondje och medlem i SKooi?
Boka då in 10 mars för en digital uppfödarträff.

Läs mer om innehåll, hur och när under fliken Kennlar, avel & valpinfo - RAS Rasspecifika avelststrategi

Rasspecial & Club Show 2021

Rasspecial, Club Show & KM 2021
Vi ser fram emot 2021 och våra två planerade större utställningar detta år, både Rasspecialen 2021 i Gimo och Club Show 2021 i Umeå. Håll utkik i våra kanaler för mer info!

Klubbtidning

Klubbtidningen som tidigare utkommit 2 ggr/år är ersatt med ett nyhetsbrev. Fr.o.m. 2020 är medlemstidningen ersatt med nyhetsbrev som utkommer regelbundet under året pga av att klubben inte har hittat en ny redaktör för tidningen. Nyhetsbrevet skickas till alla medlemmar som delgett Skk sin mailadress när de tecknat medlemskap i klubben. Ta kontakt med styrelsen om du är intresserad av att bli redaktör för klubbens tidning.

SKooi på Facebook

SKooi's Instagram

Du hittar SKooi även på Instagram:

@svenska_kooikerhondjeklubben
#skooi #svenska_kooikerhondjeklubben #svenskakooikerhondjeklubben 

Svedea

SKooi sponsras av Svedea som erbjuder prisvärda försäkringar. Besök deras hemsida och läs mer om vad de kan erbjuda just dig. Vårt ombud Elin Gunnarsson är SKooi:s personliga ombud och hjälper dig gärna att räkna på rabatter och liknande när du ska välja försäkring för din kooiker. Klicka på bilden så öppnas deras sida i ett nytt fönster.

Svedea_kop_forsakring_1