Nederlandse Kooikerhondje

En Nederlandse Kooikerhondje kallas i dagligt tal Kooiker [kojker] och har sitt ursprung i Nederländerna. En Kooiker var en typisk gårdshund som såg till att varna husse och matte vid oväntade besök, men såg även till att ta hand om möss och råttor. 

Rasen är mest känd på grund att den lockade in vilda änder genom smala kanaler till en bur. Kooikern har funnits sedan 1600-talet, men var efter andra världskriget var den nästan utrotad. Som tur är tog en holländsk baronessa hand om rasens överlevnad. Den har funnits i Sverige sedan 1994.

 

Har du frågor eller vill du veta mer om rasen? Ta gärna kontakt med oss i SKooi eller en kennel som föder upp vår fantastiska ras.

Varmt välkomna! 

Svenska Kooikerhondjeklubben är en avtalsansluten rasklubb för Nederlandse Kooikerhondje under SKK.

SKK-logo-CMYK-liggande-med-platta

Felicia Torffvit 2

På bild: Rantafejs Folar a Av Ayladar, Snötassens Ayla, Rantafejs Carnelian Av Baumia
och Rantafejs Lunaria Av Flovin. Fotograf: Felicia Torffvit

Medlemmars bildbidrag 2018

 

Freckles_Jump_For_Fun

Freckles Jump For Fun

Ägare: Ulrika Westman

Mattssons_Meya_Katarina_Berg 

Mattssons Meya

Ägare: Katarina Berg

Cindy av lykka

Miltassias Cindy av Lykka

Ägare: Sonja Höjvi

Lovemix_Never stop Max

Lovemix Never Stop Max

Ägare: Martina Gustafsson

 Billy

Billy från Mattssons Kennel

Ägare: Monica Nilsson

 

Kooikerträffar

KOOIKERTRÄFF VÄRMLAND 15:e september

Mariebergsskogen, Karlstad söndagen den 15/9 vid 10. Vi ses på gräsmattan innanför grindarna, den här gången mest en promenad planerad och vi fikar tillsammans och pratar kooiker. Messengergruppen Kooikerhundar i Värmland fungerar som sammankallande grupp, anmäl dig gärna där om du vill vara med eller maila till gullbrittrahm@hotmail.com

Svedea

SKooi sponsras av Svedea som erbjuder prisvärda försäkringar. Besök deras hemsida och läs mer om vad de kan erbjuda just dig. Vårt ombud Elin Gunnarsson är SKooi:s personliga ombud och hjälper dig gärna att räkna på rabatter och liknande när du ska välja försäkring för din kooiker. Klicka på bilden så öppnas deras sida i ett nytt fönster.

Svedea_kop_forsakring_1

 

 

SKooi på Facebook

Bildspel