Clubshow 17 augusti 2019

Hjärtligt välkomna till Svenska Kooikerhondjeklubbens årliga Club Show och klubbmästerskap. Årets tävlingar kommer äga rum lördagen den 17 augusti på Degeberga Stugby i Skåne. Vi hoppas att så många som möjligt vill komma och ta del av en oförglömlig dag, helt i kooikerhondjens tecken.

 

CLUB SHOW (officiell nationell utställning med CAC)


Domare: Sjoerd Jobse, Sverige.

* Bästa valp 4-6 månader.
* Bästa valp 6-9 månader.
* Bästa junior.
* Bästa unghund.
* Bästa veteran.
* Best in Show

* Choice of the heart (domarens pris)


De klasser du kan anmäla till hittar du i anmälningsformläret som finns här på sidan. Det som styr vilken klass du anmäler till är hur gammal hunden är eller om den är utställningschampion. Är du osäker på vilken klass du ska anmäla din hund till så läs i utställningsreglerna eller skicka en fråga till sekreterare@skooi.se

Har din hund blivit champion och du vill ändra din anmälan från t ex Öppen klass till Championklass? Då kan du göra det fram tills anmälningstiden har gått ut. Därefter kan man inte ändra klass längre men får delta i den man är anmäld till ändå.


Anmälan görs på hemsidan via formuläret här på sidan.


AVGIFTER Clubshow
Valpklasser 180 kr

Veteranklass 200 kr

Övriga klasser 300 kr

BETALNING
Betalning ska vara klubben tillhanda senast 25 juli och görs till klubbens bankgiro 5204-4898.
Märk betalningen med det namn du gjort dina anmälningar i.

OBS! Deltar man i mer än en tävling gör man separata betalningar.

Inbjudan på pdf finns här!

 

MEDLEMSKAP i SKooi (eller kooikerklubb i eget land) är obligatoriskt för att delta i Clubshow och KM.

To enter the Swedish Kooikerspecial you need to be a member in SKooi or the official kooikerclub in your own country.
Är du inte medlem ännu så följ länken här och BLI MEDLEM

 

ADRESS till utställningsplatsen:
Degeberga Stugby
Trollemöllavägen
52 297 94 Degeberga

För bokning av boende kontakta stugbyn via deras hemsida eller kontakta dom per
telefon: 044-35 00 60 /mail: info@degebergastugby.se

 

bis

Domarpresentation Sjoerd Jobse

Sjoerd

 

Mitt namn är Sjoerd Jobse och jag är uppväxt i Holland men flyttade till Sverige 2005.

 Jag är uppvuxen med Irländsk Setter sedan 1986 och under mitt kennelnamn Caemgen’s har jag fött upp 9 kullar, bland dessa finns mer än 30 champions och ett flertal världsvinnare.

Numera bor jag i Västerås och har även här min kennel, samt föder min sambo upp Golden Retriever.

Jag började arbeta som domare 2011 och är auktoriserad för hela grupp 7 och 8. Under mina år har jag dömt i många länder i Europa samt i Sydafrika och Nya Zeeland.

Jag ser verkligen fram emot att döma Nederlandse Kooikerhondje-specialen i Sverige, framförallt på grund av min personliga anknytning till Holland.          

Så här går det till på utställning

Innan du anmäler till utställningen så läs gärna det här dokumentet som sammanfattar det du behöver veta om hur det går till på utställning.

"Så här går det till på utställning"

 

SKooi:s utställning på Clubshow är en officiell nationell utställning. Det innebär att den hund i respektive bästa hanhundsklass och bästa tikklass som placerar sig bäst förutsatt att den inte redan är Svensk utställningschampion även vinner ett certifikat. För att bli svensk champion krävs att man vinner 3 certifikat varav det sista ska tas efter att hunden fyllt 24 månader. Om hunden är champion i ett annat land så räcker det med ett svenskt certifikat och är över 2 år.

På utställningar med flera raser går vinnande hund som är bäst i rasen (tik eller hane) vidare till gruppfinaler och tävlar mot andra raser. På SKooi:s utställning finns det andra gruppfinaler där vi t ex utser bästa junior, unghund, veteran osv. Du ska därför stanna kvar och delta i finalen mot tik/hane om din hund vinner ett ck och blir bäst i sin klass. Detta gäller alla klasser utom öppen klass.
Vi har även ett specialpris som kallas "Choice of the heart". Det är domarens pris som delas ut till den hund eller person på hela utställningen som hen tycker är värd extra uppmärksamhet. Därför är det bra om du stannar kvar och deltar i hela utställningen även om din hund redan har bedömts och inte gått vidare i konkurensklass. Domarens pris delas ut på plats och skickas inte i efterhand om det är din hund som har charmat domaren extra mycket.

Uppfödare som deltar med minst 3 hundar från samma kennel och vars hundar har fått minst betyg Very Good på utställningen har möjlighet att ställa upp med en grupp i Uppfödarklassen. Normalt på vanliga utställningar krävs 4 hundar i gruppen men vi vill ha många grupper att bedöma så vi har bestämt att det räcker med 3 hundar.

Avelsklassen har samma regel att det räcker med 3 avkommor efter samma hund för att delta. Har du en avelshund med minst 3 deltagande hundar som kommer att delta på Clubshow så kommer du att få ett meddelande hem och har då möjlighet att ställa ut i gruppen.

Anmälan Clubshow 17/8 2019

Nedan anmäler ni er till utställningen. En anmälan per hund som ska ställas ut. Alla uppgifter är obligatoriska. Har hunden inga titlar skriver du "Inga"